NAIL POLISH: ZOYA – PLEASE CLICK FOR ENGLISH 👉🏻
Merhabalar! Yine bir güzellik yazısı ile karşınızdayız. Bugünkü konumuz en sevdiklerimizden birisi olan oje mevzusu. Hepimiz oje sürmeyi ve tırnaklarımıza bakım yapmayı çok seviyoruz. Her daim güzel ve bakımlı tırnaklara sahip olmak bizim için olmazsa olmaz.
Günlük hayatımızda rengarenk ojeler sürmekten keyif alıyoruz. Çoğu zaman oje alırken markasından çok rengine bakıp alıyoruz. Peki doğru mu yapıyoruz? Bugün temiz içeriği ile bir çok marka arasında ön plana çıkan Zoya ojelerini inceleyeceğiz. Zoya denildiğinde bir çoğunuzun aklına hamile ojesi ifadesi gelebilir. Evet doğru! İçeriklerinin temizliğine güvenerek Zoya’da bu şekilde reklamlarını yapıyor ve gönül rahatlığı ile ojelerini kullanabileceğimizi söylüyor.
Zoya oje almaya karar verirken kendisini internette biraz araştırdım. Bir çok insan ojelerin temiz içeriğinden ve çok memnun olduklarından bahsetmiş. E bir de hamileyken bile kullanılabiliyor yazılarından sonra iyice merak ettim, çünkü hamilelik hassas bir durum ve hamileler bile kullanabiliyorsa oldukça iyidir diye düşünerek almaya karar verdim. Ojeleri alacağım dönem güzel bir indirim dönemiydi; zaten aksi durumda alabileceğimi pek sanmıyorum zira fiyatı 50-60 TL civarındaydı. Yalnız şu an iyi ki indirim olmuş da Zoya ojeler ile tanışmışım diyorum. Gerçekten internette anlatıldığı gibi, kesinlikle ve kesinlikle muhteşem ojeler!
Zoya Oje’nin İçeriği Nasıl?
Zoya ojeler içerik konusunda oldukça iddalı! Ojelerin içinde bulunmaması gereken 5 zararlı maddeyi ojelerinde bulundurmuyorlar. Zoya içerisinde ‘5 Free’ dedikleri Formaldehit, Formaldehit Reçinesi, Tolüen, DBP (Dibutil Ftahat) ve Kamfor gibi toksik içerikler bulundurmayan vegan bir oje markası olarak karşımıza çıkıyor. Bu kısım oldukça önemli, çünkü bir çok marka Sally Hansen ojeler de buna dahil olmak üzere 3 zararlı maddeyi ojelerinde bulundurmuyor. Bu durumda Zoya diğer markalara bu konuda fark atmış oluyor. Ürünler 15ml ve oldukça uzun süre gidiyor.
Zoya Oje’nin Yapısı Nasıl?
Öncelikle ojenin yapısı oldukça akışkan. Bu biraz garip gelebilir, şahsen ben bu durumu çok sevdim. Çünkü bu akışkan yapısı sayesinde sürümü çok kolay oluyor ve fazla ürün almanızı engelliyor. Ayrıca bu akışkan yapısını zaman geçmesine rağmen koruyor ki; ben ojeleri 2 yıl öncesinde almama rağmen hala ilk günkü kıvamında ve asla sakızlaşma durumu yok! Evet buraya dikkat! Sakızlaşma olmuyor; bu oldukça önemli çünkü sakızlaşan ojeler ne doğru düzgün sürülebiliyor ne de çabucak kuruyor. Ama Zoya ojelerin akışkan kıvamı sayesinde hem sürmek kolay oluyor hem de oje çabucak kuruyor. Bazı kullanıcılar ojelerin geç kuruduğundan bahsetmiş fakat ben böyle bir durumla karşılaşmadım.
Zoya Oje’nin Görünümü Nasıl?
Zoya Oje öncelikle çok geniş bir renk skalasına sahip. İstediğiniz renkte, istediğiniz yapıda bir çok oje bulmanız mümkün. Görünümlerine gelince, tırnakta çok şık duruyor, özellikle farklı yapıdaki ojeleri. Sanki tırnaklarınızda bir mücevher varmış gibi. Zaten güzel görünümü sayesinde hemen gözleri üzerine çekiyor. Ojeler rengini ve parlaklığını uzun süre koruyor. Zoya ojelerin görünümünün yanı sıra tırnaktaki etkisi çok hoşuma gitti. Öncelikle öyle çabucak tırnaklarınızdan çıkmıyor ve uçlardan hemen soyulmuyor, kalıcılığı gayet iyi.3-4 gün bozulmadan kalıyor.
Zoya ojelerle ilgili benim çok sevdiğim özellik ise; ojeleri 1 hafta sonra bile çıkarttığımda tırnaklarımın sararmış ya da turunculaşmış olmaması. Maalesef bir çok ojede bu sıkıntıyı yaşıyorum ve ojelerin tırnaklara zarar verdiğini düşünüyorum. Bu durum Zoya ojelerde kesinlikle olmadı, ve beni cezbeden kısmı da bu oldu.
Zoya Oje’nin Çıkarılması Zor mu?
Zoya’da çok çeşitli ojeler mevcut. Eğer simsiz, tek renk ojelerden aldıysanız ojenin çıkarılması aşırı kolay. Pamuğu oje çıkarıcılarla ıslatıp şip şak çıkartıyorsunuz. Eğer simli, parçacıklı bir oje aldıysanız tabiki bu ojeler düz ojelere göre daha zor çıkıyor. Yalnız şunu belirtmeliyim ki Zoya’nın simli-parçacıklı ojeleri diğer markaların simli-parçacıklı ojelerine göre çok çok daha kolay çıkıyor. Diğerlerinde olduğu gibi tırnağınızı kazımak durumunda kalmıyorsunuz. Ama yine de simli ojelerin çıkarılması sizi zorluyorsa o zaman alüminyum folyo yöntem ile bu ojeleri yorulmadan kolayca bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Zoya Oje Nereden Satın Alabilirim?
Maalesef şuan ülkemizden Zoya ojeleri alamıyoruz. 2018 yılında Zoya ülkemizden çekilme kararı aldı ve elindeki ojeleri büyük indirimlerle satışa çıkardı; ben de bu vesile ile kendileriyle tanışmış oldum. Normalde 50-60 TL olan ojeleri 4.99-8.99 TL arasındaki çok uygun fiyatlara aldım. Amerika menşeli Zoya ojeler normalde 10 $ gibi, bize göre oldukça yüksek bir fiyatla satışa sunuluyor.
Aldığım ojeleri ve tırnakta duruşunu merak edenler için gelsin fotoğraflar :).
Ojeleri indirim döneminde aldığım için tabiki her renk yoktu fakat bu renkleri de ayıla bayıla kullanıyorum. Keşke tırnakta en sevdiğim renklerden biri olan Bordo rengi de olsaydı, eminim bitirene kadar her gün sürerdim!
Uzun lafın kısası, eğer bir yerde Zoya ojelere denk gelirseniz, hele ki indirim yakalarsanız hiç tereddüt etmeden Zoya ojeleri alıp denemenizi tavsiye ederim. Sürekli kullandığınız renklere yönelik indirimli Zoya oje bulursanız elinizden düşürmeyeceğinize eminim. Bu arada el ve ayak bakım ürünleri de çok övülmüş, maalesef ben deneyimleyemedim ama aklınızda bulunsun.
Güzellikle kalın!